Biracılık işlemi sırasında, şıra bira fabrikasında üretilir. Bu amaçla, fermantasyon ve alkol gelişimi için gerekli olan şeker malttan çözülür. Katı ve sıvı fazlar daha sonra tekrar ayrılmalıdır. Bira taneleri olarak adlandırılan malt kalıntıları, filtre yardımcıları olarak hizmet eder. Proses tankında istenen filtre katmanını elde etmek için bira tanelerinin tankın dibinde çökelmesine izin verilir. Bu, filtrasyon verimliliğinde bir artışa ve nihayetinde geçilmez bir katmana yol açar. Kontrollü bir şekilde tekrar geçirgen hale getirmek için, kıyıcı olarak adlandırılan bıçaklarla kullanılmış tahıllara yarıklar açılır. Sonuç olarak tekrar kontrollü bir hareket gerçekleşir. Sıvı ve katı fazların tamamen ayrılmasından sonra, bira taneleri lauter tun'dan çıkarılmalıdır. Bu amaçla çeşitli teknik cihazlar kullanılır.
Kaspar Schulz şirketi bu amaçla jackknives olarak adlandırılan bıçakları geliştirmiştir. Bira tanelerini kesmek için kullanılan bıçaklar döner şekilde monte edilmiştir. Doğrama ünitesi saat yönünde döndüğünde, bıçaklar bira tanelerini keser. Doğrama ünitesi ters yönde döndüğünde, bıçaklar katlanır ve bira tanelerini bir boşaltma deliğine doğru iter. Başka aktüatör veya silindire gerek yoktur.
Proses sırasında, proses kabındaki ekipman çok çeşitli olumsuz etkilere maruz kalır. Bu gereklilikler, uygun bir çözümün bulunması gereken çakıların rulmanı için de geçerliydi.
Rulman malzemesinin 0 ila 120°C arasında değişen sıcaklıklara dayanabilmesi ve agresif kimyasal temizlik maddeleriyle sorunsuz bir şekilde temizlenebilmesi ve FDA onayına sahip olması gerekiyordu.
Daha önce bıçakları monte etmek için tunç rulmanlar kullanılıyordu ancak bunlarla çalışmak zordu, bazı temizlik maddeleriyle temas ettiğinde aşınma belirtileri gösteriyordu ve FDA uyumlu değildi. Ayrıca, sıcak koşullarda hızla genleşiyorlardı ve soğuk veya sıcak koşullar için ayarlanmaları gerekiyordu.